Nieuws

  • 1 juli 2022
Kaart meetlocatie

Metingen naar troebelheid en zoutgehalte van water aan Vandammesluis

Sinds maandag 27 juni voert het studieteam metingen uit aan de Vandammesluis om de troebelheid en het zoutgehalte van het water te onderzoeken. De metingen duren een maand en vinden plaats aan de kant van de voorhaven, ten oosten van de sluisingang. De omwonenden zullen geen hinder ondervinden van deze metingen. 
  • 27 juni 2022

Buurtbewoners en ondernemers ontdekken inrichtingsalternatief

Afgelopen week organiseerden we infomomenten over het inrichtingsalternatief en de bijhorende leefbaarheidsmaatregelen. We ontvingen meer dan 160 geïnteresseerden. Zij ontdekten hoe hun toekomstige woon- en/of werkomgeving er zal uitzien. Je kan de inhoud van de infomomenten nu ook raadplegen op de website.
Wandeling Stationswijk
  • 30 maart 2022

Projectteam in dialoog met bewoners Stationswijk

Op vrijdag 25 maart brachten secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken Filip Boelaert en burgemeester van Brugge Dirk De fauw een bezoek aan de Stationswijk in Zeebrugge om er met een kleine groep inwoners in gesprek te gaan over de bezorgdheden van de buurt, waaronder ook de onteigeningen. Het gesprek was een vervolg op de infomomenten van februari, waar een groot aantal inwoners, bedrijfsleiders en handelaars naartoe kwamen. 
Vergrootglas
  • 7 maart 2022

Nieuwe vacatures bij Departement MOW

Om het huidige projectteam van de Nieuwe Sluis Zeebrugge te versterken worden extra arbeidskrachten aangeworven. Momenteel staan er nog enkele vacatures open.
Inrichtingsalternatief
  • 14 juni 2022

Mijlpaal voor Nieuwe Sluis Zeebrugge: inpassing sluis en verbindingsweg Nx bekend

Na een periode van intensief studiewerk en diverse overlegmomenten met belanghebbenden is het inrichtingsalternatief voor de Nieuwe Sluis Zeebrugge vastgelegd. Het is nu duidelijk waar de nieuwe sluis en de nieuwe verbindingsweg Nx precies ingepland worden. Het project koppelt grote infrastructuurwerken aan leefbaarheidsmaatregelen, die een hefboom moeten worden om de hele omgeving op te waarderen.
Bezoek Lydia Peeters
  • 30 maart 2022

Minister Peeters op bezoek in Zeebrugge

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Vlaams minister-president Jan Jambon, kwamen op vrijdag 25 maart langs in Zeebrugge voor een bezoek bij Apzi-Voka West-Vlaanderen. Daarnaast nam de minister ook een kijkje bij de maquettes van Nieuwe Sluis Zeebrugge die we eind februari toonden tijdens de infomomenten. De maquettes staan nog tot eind april tentoongesteld in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge. Je kan ze zelf gaan bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek, op maandag en woensdag tussen 14 en 18 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur.
Infomomenten februari
  • 1 maart 2022

Meer dan 200 bezoekers op de infomomenten

Vorige week organiseerden we infomomenten over de voortgang van het project. We mochten meer dan 200 geïnteresseerden ontvangen om een uitgebreide inkijk in de eerste resultaten van het ontwerpend onderzoek te tonen. De inhoud van de infomomenten is vanaf nu ook beschikbaar op de website.
Foto infomomenten februari
  • 13 juni 2022

Bezoek de infomomenten over het inrichtingsalternatief

Het projectteam van Nieuwe Sluis Zeebrugge bereikte een belangrijke mijlpaal: het inrichtingsalternatief is bekend. We organiseren infomomenten op 22 en 23 juni om alle bewoners, bedrijven en handelaars uit Zeebrugge het gekozen inrichtingsalternatief toe te lichten. Inschrijven voor een tijdslot kan via de link onderaan.
Infokrant
  • 30 maart 2022

Nieuwe infokrant in de bussen

Alle inwoners van Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme krijgen deze week de vierde infokrant van het project in de bus. De krant is ook online beschikbaar via de website. Wie geen krant in de brievenbus ontvangt of graag een extra exemplaar heeft, kan er een ophalen op enkele locaties in Zeebrugge, Knokke-Heist en Blankenberge. 
Visart
  • 3 februari 2022

Vlaamse overheid zet Nieuwe Sluis Zeebrugge weer op koers

Naar aanleiding van de eerder aangekondigde vertraging voert de Vlaamse overheid maatregelen in om het complex project Nieuwe Sluis Zeebrugge weer op koers te krijgen. Er werd een taskforce opgericht, de planning werd in samenspraak met alle betrokkenen herbekeken en er worden 12 extra profielen aangetrokken om de projectwerking te verstevigen. Eind februari komen er infomomenten voor de omwonenden.