Nieuws

  • 30 maart 2022
Wandeling Stationswijk

Projectteam in dialoog met bewoners Stationswijk

Op vrijdag 25 maart brachten secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken Filip Boelaert en burgemeester van Brugge Dirk De fauw een bezoek aan de Stationswijk in Zeebrugge om er met een kleine groep inwoners in gesprek te gaan over de bezorgdheden van de buurt, waaronder ook de onteigeningen. Het gesprek was een vervolg op de infomomenten van februari, waar een groot aantal inwoners, bedrijfsleiders en handelaars naartoe kwamen. 
Bezoek Lydia Peeters
  • 30 maart 2022

Minister Peeters op bezoek in Zeebrugge

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Vlaams minister-president Jan Jambon, kwamen op vrijdag 25 maart langs in Zeebrugge voor een bezoek bij Apzi-Voka West-Vlaanderen. Daarnaast nam de minister ook een kijkje bij de maquettes van Nieuwe Sluis Zeebrugge die we eind februari toonden tijdens de infomomenten. De maquettes staan nog tot eind april tentoongesteld in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge. Je kan ze zelf gaan bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek, op maandag en woensdag tussen 14 en 18 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur.
Infomomenten februari
  • 1 maart 2022

Meer dan 200 bezoekers op de infomomenten

Vorige week organiseerden we infomomenten over de voortgang van het project. We mochten meer dan 200 geïnteresseerden ontvangen om een uitgebreide inkijk in de eerste resultaten van het ontwerpend onderzoek te tonen. De inhoud van de infomomenten is vanaf nu ook beschikbaar op de website.
Kaart debietsmetingen
  • 21 december 2021

Meettoestellen op Lisseweegse Vaart vanaf 23 december

Op donderdag 23 december worden op de Lisseweegse Vaart meettoestellen geïnstalleerd waarmee het waterpeil en het debiet (de hoeveelheid water per seconde) gemeten kunnen worden. De metingen zelf gebeuren in de eerste drie maanden van 2022.
Infokrant
  • 30 maart 2022

Nieuwe infokrant in de bussen

Alle inwoners van Zeebrugge, Lissewege en Zwankendamme krijgen deze week de vierde infokrant van het project in de bus. De krant is ook online beschikbaar via de website. Wie geen krant in de brievenbus ontvangt of graag een extra exemplaar heeft, kan er een ophalen op enkele locaties in Zeebrugge, Knokke-Heist en Blankenberge. 
Visart
  • 3 februari 2022

Vlaamse overheid zet Nieuwe Sluis Zeebrugge weer op koers

Naar aanleiding van de eerder aangekondigde vertraging voert de Vlaamse overheid maatregelen in om het complex project Nieuwe Sluis Zeebrugge weer op koers te krijgen. Er werd een taskforce opgericht, de planning werd in samenspraak met alle betrokkenen herbekeken en er worden 12 extra profielen aangetrokken om de projectwerking te verstevigen. Eind februari komen er infomomenten voor de omwonenden.
Gebiedscoördinator Karel Masureel
  • 21 december 2021

1 miljoen euro voor opwaardering Zeebrugge

De Vlaamse overheid, Stad Brugge en de Haven van Zeebrugge maken samen 968 000 euro vrij voor Zeebrugge. Via een wijkverbeteringscontract willen ze met concrete acties Zeebruggenaren beter ondersteunen, en hun leefomgeving verbeteren.
Vergrootglas
  • 7 maart 2022

Nieuwe vacatures bij Departement MOW

Om het huidige projectteam van de Nieuwe Sluis Zeebrugge te versterken worden extra arbeidskrachten aangeworven. Momenteel staan er nog enkele vacatures open.
Infomomenten
  • 3 februari 2022

Kom naar de infomomenten op 24 en 25 februari

Eind februari staan er infomomenten op de agenda over de voortgang van het project Nieuwe Sluis Zeebrugge. We geven dan een uitgebreide inkijk in het ontwerpend onderzoek met toekomstbeelden van de alternatieven en mogelijke leefbaarheidsmaatregelen. Inschrijven kan via de link onderaan.
  • 15 oktober 2021

Vertraging uitwerkingsfase Nieuwe Sluis Zeebrugge

De initiële planning voorzag een definitief projectbesluit eind 2023. Omwille van de nood aan grondig onderzoek op het vlak van leefbaarheid, milieu en klimaat voor alle mogelijke inrichtingsalternatieven van zowel de sluis als de Nx, loopt het studietraject vertraging op. De Vlaamse overheid beklemtoont dat de realisatie van de Nieuwe Sluis Zeebrugge op deze locatie een topprioriteit blijft.