Minister Peeters op bezoek in Zeebrugge

  • 30 maart 2022

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Vlaams minister-president Jan Jambon, kwamen op vrijdag 25 maart langs in Zeebrugge voor een bezoek bij Apzi-Voka West-Vlaanderen. Daarnaast nam de minister ook een kijkje bij de maquettes van Nieuwe Sluis Zeebrugge die we eind februari toonden tijdens de infomomenten. De maquettes staan nog tot eind april tentoongesteld in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge. Je kan ze zelf gaan bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek, op maandag en woensdag tussen 14 en 18 uur en op zaterdag tussen 10 en 12 uur. 

Apzi-Voka West-Vlaanderen, de vereniging van de Zeebrugse havenbedrijven, ontving minister Peeters en minister-president Jambon in de ABC-toren voor een bijeenkomst met het havenbestuur van Zeebrugge over enkele belangrijke havendossiers, waaronder de Nieuwe Sluis.  

Bezoek aan maquettes  

Na afloop van de vergadering ging minister Peeters langs in het Gemeenschapshuis in Zeebrugge voor een toelichting bij de maquettes van het project die een 3D-beeld tonen van de mogelijke toekomst van Zeebrugge.  

De maquettes tonen:  

  • Mogelijke combinaties van alternatieven voor de sluis en de oostelijke en westelijke ontsluiting; 

  • Hoe de ruimte rond het Ibis-hotel kan worden ingericht als ontmoetingszone;  

  • De situatie in Zwankendamme bij het alternatief ‘N31 volledig herlegd’.  

Deze maquettes konden ook de bezoekers van de infomomenten eind februari bekijken. Ze staan nog tot en met eind april opgesteld in de inkomhal van het Gemeenschapshuis.